Familiedag 2013

Er is gelachen, gekust, geknuffeld, gehuild en vooral lekker gegeten.

Om twee uur ging het van start, de familiedag. De meeste families werden bij de pont opgehaald door een huifkar met trekker en een aantal mensen ging wandelen. Daar werden zij opgewacht door een lekker kopje koffie, thee of een glas fris. Ook waren er zelfgemaakte appeltaartjes om van te genieten. Samen met een helderblauwe lucht, zon en een aangename temperatuur zorgde dit ervoor dat de sfeer er gelijk goed in zat.

Na het hapje en drankje kwamen de welkomstwoorden van de organisatie en de teamleider én de uitleg van het spel ‘een steekje los’. Cliënten en hun families deelden zichzelf in groepen en gingen ermee aan de slag. De bedoeling van het spel was om met elkaar in gesprek te komen en beter te leren kennen. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod. Van werk naar relaties, naar gezondheid en ziekte. Van leuke tekeningen, naar diepgaande discussies. Alles is voorbij gekomen. Kortom; een groot succes.

Daarna nog even in de zon gezeten of een rondleiding ontvangen van een van onze gastheren/gastvrouwen en toen was het moment dat de barbecue aanging. Iedereen had al snel een plekje en toen de salades en het brood op tafel kwam, kon iedereen genieten van een heerlijke barbecue maaltijd. Al etend en keuvelend vloog de tijd voorbij en was het half zeven. Tijd om af te sluiten en naar de pont te gaan!