Make-over Idahoeve (deel 1)

Het bedrijf Neste Oil gaat komende maand aan de slag om de werkschuur van de Idahoeve een make-over te geven. Medewerkers van het bedrijf komen vijf dagen werken om van de schuur een echt atelier te maken.
 

De werkschuur van de Idahoeve is op dit moment niet goed bruikbaar. Het meubilair is stuk of ongeschikt, er zijn geen opslagkasten voor de materialen en er is geen wasbak voor het uitspoelen van kwasten bijvoorbeeld. De ruimte heeft dringend een grondige opknapbeurt nodig. Maar tot op heden had de Idahoeve hiervoor niet de middelen.

 

Medewerkers van Neste Oil besloten om de werkschuur helemaal onder handen te nemen. Zij leveren de arbeid én de financiële middelen. De Idahoeve is ongelooflijk blij met dit initiatief, dat voor de toekomst heel veel nieuwe opties biedt om met bewoners aan de slag te gaan.

In november organiseert Neste Oil vijf keer een bedrijfsdag op het eiland, waarbij ze steeds met ongeveer 30 mensen komen werken in de schuur. Nu al zijn werknemers volop bezig om de klussen uit te tekenen, materialen te verzamelen en voorwerk te doen.

 

Eind november zal de schuur een ballustrade, verbeterd elektra-netwerk, keukenblok en atelier hebben.

Voor de bewoners van de Idahoeve betekent dit dat ze een prachtige en praktische ruimte krijgen waar ze nieuwe activiteiten kunnen gaan ontplooien. Het geeft hen de mogelijkheid in de wintermaanden aan de slag te blijven. Hier hebben ze straks volop de mogelijkheid om te schilderen, potten te bakken en andere ambachtelijke werkzaamheden te verrichten.

Neste Oil is een raffinage- en handelsbedrijf dat voornamelijk hoogwaardige verkeersbrandstoffen met verminderde uitstoot produceert.