Ervaringen

“De stilte hier vind ik heerlijk. Ik heb niet meer 24 uur last van de stemmen in mijn hoofd.(…) Werken met en in de natuur is genezend, dat doet een mens echt goed”.
Bewoner Idahoeve.

 

“Ik werk in de houtschuur, maak vogelhuisjes. Het is nu rustiger in mijn hoofd. Ik had last van dwanggedachten en dwangmatige handelingen, maar dat is nu ook minder.”

Bewoner Idahoeve.

 

“Ze zijn niet eng. Ze zien er gewoon hetzelfde uit. Je kan een normaal gesprek voeren. Je hoeft er niet als dokter of zuster te werken, normale mensen kunnen er ook gewoon goed mee omgaan. Het is leuk om ze te helpen.”

Scarlet (13), leerling van de RSG Hoeksche Waard na een maatschappelijke stage bij de Idahoeve.

 

"Het bevalt me goed hier op Tiengemeten, maar ik vind het best wel pittig om iedere dag iets te doen. Het is mooi hier, rustig. Ik heb hier ook voor het eerst een echte zonsondergang gezien. Dat had ik in Rotterdam nog nooit meegemaakt, niet bewust tenminste."
Bewoner Idahoeve.

 

"In het begin moest ik erg wennen aan de stilte hier. Dat je voor boodschappen al snel tien kilometer moet fietsen, dat kende ik niet. Maar nu vind ik het fijn."

Bewoner Idahoeve.

 

“De Idahoeve is een gezonde omgeving. Mensen bloeien op en zien nieuwe mogelijkheden voor hun toekomst. Dat is bijzonder.”

Alexander Van Galen, psychiater Bavo Europoort.

 

"Het is heel bijzonder om te zien hoe jullie met de mensen omgaan die om de een of andere reden bij jullie terecht zijn gekomen. Bedankt voor deze bijzondere workmate ervaring."
Vrijwilliger via het programma Workmate.

 

 

 

 

 

Bronnen: Dagblad Trouw september 2010, Tijdschrift Psy september 2011, evaluatie maatschappelijke stages.